Daniel Eriksson ny VD på Duroc Rail AB

Daniel Eriksson är civilingenjör i industriell ekonomi från Luleå tekniska universitet och har 15 års erfarenhet av olika ledarpositioner inom järnvägsbranschen. Han kommer senast från en tjänst som regionchef på Caverion Sverige AB.

  • Det känns riktigt roligt att vara tillbaka i branschen. Duroc Rail är ett företag i absolut framkant och jag ser verkligen fram emot att ta vid och fortsätta arbetet med att utveckla företaget tillsammans med alla medarbetare, säger Daniel Eriksson.
Han efterträder Dan Bergman som efter elva år som vd går vidare som styrelseordförande.

  • Vi är mycket glada att välkomna Daniel Eriksson som vd till Duroc Rail AB. Med sin gedigna erfarenhet från branschen borgar det för en fortsatt hållbar utveckling av företaget. Daniels breda kompetens gör att han har alla förutsättningar att bli en bra chef för vår verksamhet säger Dan Bergman.

Duroc Rails verksamhet på Svartöns industriområde har cirka 40 anställda och sköter underhåll av järnvägshjul för och lok och vagnar, med VTG, Swemaint AB och LKAB Malmtrafik som största kunder.

Duroc Rail AB ingår i industrigruppen Duroc som är noterad på Stockholmsbörsen.

Artikel publicerad i Affärer i Norr