Betalt internship i en bransch som bidrar till att lösa klimatkrisen 

Vill du bidra till att utveckla järnvägen, ett av våra mest hållbara och effektiva transportslag? Och samtidigt få jobba med den senaste tekniken i varierande miljöer? Då är Swedtrains Internship program något för dig! 

Ansökan till praktikprogrammet är nu stängd för i år. Anmäl dig gärna till vår maillista för att få information om kommande examenspristävling och nästa års praktikprogram!

Järnvägen är nödvändig för att lyckas med hållbar samhällsutveckling, arbetspendling, tillväxt men också för export av varor. Sveriges satsningar på järnvägens utveckling är större än någonsin! Trots att järnvägsbranschen redan sysselsätter tiotusentals personer behöver vi bli fler. Det är en bransch att växa och utvecklas i.

Inom Swedtrains Internship program kommer en grupp studenter under sommaren att få möjlighet att gemensamt vara på sex olika företag inom järnvägsbranschen. I programmet medverkar både konsultföretag, produktionsföretag och underhållsföretag, vilket gör att deltagarna får en unik inblick i flera olika delar av järnvägsbranschen. Du får t.ex. testa på konsultrollen, medverka i workshops, felsökning i underhållsdepå, göra analyser, sammanställa rapportunderlag och bidra med förslag till effektivisering. Dessutom får du åka mycket tåg under sommaren. Läs gärna mer om vad tidigare praktikanter skrivit om sin tid på swedtrain.org/om-oss/nyheter (se kategori ”internship”).

Programmet pågår under sju veckor från juni till augusti, med viss ledighet i juli. Totalt spenderas cirka 1 vecka på respektive företag. Vi startar med en kick-off och avslutar med presentation för alla företag, där arbetet som gjorts under sommaren redovisas.

I år medverkar följande företag; Alstom, Euromaint, Faiveley, SWECO, Twindej och WSP.

Arbetet utgår från Stockholm men kommer även ske på annan ort samt eventuellt hemifrån under delar av perioden. Resor med tåg kommer ske främst inom Sverige. Boende, transporter och frikort på tågresor ingår i programmet. Lön betalas under de sju veckor som programmet pågår.

Hur vill du bidra?  

Samtliga deltagare kommer få en uppgift att undersöka. Vilken kunskap skulle du vilja bidra med?  

Som deltagare i Swedtrain Internship program förväntas du även sprida information om programmet och branschen till andra studenter. Hur skulle du vilja göra det?

Vi söker dig som:

●  Är nyfiken på att lära dig mer om järnvägsbranschen.
●  Har kommit en bit på vägen i din högskoleutbildning. Vi välkomnar ansökningar från olika inriktningar, tekniska så väl som andra.
●  Har god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta i grupp.
●  Har goda kunskaper i svenska och engelska

Om detta stämmer in på dig skicka in din ansökan med personligt brev + CV redan idag, dock senast 23 januari, till swedtrain@tebab.com. OBS! Genom att skicka in din ansökan godkänner du att vi delar allt material med medverkande företag.

Urval sker löpande.

Intervjuer, mingel och grupparbeten kommer att hållas den 15 mars (heldag).