Collin Williams på Swedtrain Tech & Future

De senaste månaderna har vi bjudit in medlemmar och företag från branschen för att dela erfarenheter och inspirera till ny teknik. Till vårt tredje webbinarium bjöd vi in Colin Williams från IBM för att tala om framtida underhållsprogram och ”asset mangement”, som under de senaste åren har blivit ett omtalat uttryck i järnvägsbranschen.

Colin Williams, Executive Enterprise Architect, IBM reser världen över för att ge råd åt organisationer som befinner sig i digital transformation. Hans specialområde är IoT eller ”Internet of Things” och under webbinariet talade Colin om sin syn på underhåll och hur det behöver förändras och underhållas.

Det är intressant att se hur den nya tekniken ändrar förutsättningarna, för tillgångar, drift och infrastruktur i våra transportnät och järnvägssystem”, säger Colin Williams.

I presentationen talade Colin om hur den nya tekniken, som har kommit med full kraft till Sverige, ändrat förutsättningarna för underhållet. Detta leder till att en ny och annorlunda underhållsstrategi och ”asset management” krävs, där man med den nya strategin både kan tillvarata fördelarna och minska avvikelserna. Samtidigt skapar teknikskiftet och den nya underhållsstrategin möjligheter att vidta rätt åtgärder vid rätt tidpunkter med hjälp av IoT, analys och artificiell intelligens.

Webinariet avslutades som alltid med en 20 minuter lång Q&A där flera frågor dök upp om ämnet.

Tack säger vi till Colin Williams som delade sin syn på framtidens underhållsprogram och kunskap om IoT!