U-Lift ny medlem i Swedtrain

Swedtrain välkomnar U-Lift AB som ny medlem. Företaget har sedan trettio år levererat produkter som möjliggör resande för rörelsehindrade personer på tåg-, buss-, färdtjänst- och taxitrafik.

I ett samtal med VD Mattias Olsson fick vi veta mer om deras historia och tankar kring deras medlemskap.

Vad är företagets historia och vart står ni idag?

– U-Lift startade under 80-talet som en underleverantör av rullstolslyftar och ramper till bussar. Under 90-talet utvecklades produkterna även för rälsbundna fordon. Vi är ett litet komplett företag med egen försäljning, utveckling och tillverkning. Tillsammans med våra underleverantörer har vi vuxit under de senaste tre åren och planen är att denna tillväxt ska fortsätta. Vi är ett litet företag som jobbar med stora kunder, därför genomsyrar tillförlitlighet i leveranser och kvalitet hela bolaget, säger Mattias.

Vilka produkter erbjuder ni inom järnväg?

– Inom järnväg så har vi rullstolslyftar till tåg. I tågprojekten jobbar vi redan i konstruktionsfasen tillsammans med kund för att tåget skall få den bästa lösningen. Tågmarknaden kännetecknas av hög kravkomplexitet och en stor del av vår leverans är dokumentation.

Vad är det som gjort att ni sökt medlemskap i Swedtrain?

– Våra produkter står inför ett teknikskifte både avseende energiförsörjning och autonomitet, vilket innebär att den kompetens vi har idag inte är den vi behöver ha imorgon. Vår tanke med medlemskapet är att knyta kontakter med andra företag, utnyttja nätverkets möjligheter och bidra med vår kompetens som en liten leverantör till stora internationella bolag, avslutar Mattias.

Varmt välkomna till Swedtrain, U-Lift AB!