Vossloh Nordic Switch Systems AB ny medlem i Swedtrain

Swedtrain välkomnar Vossloh Nordic Switch Systems AB som ny medlem. Vossloh är leverantör inom spårteknik och en del av en global koncern med heltäckande kompetens inom allt som rör järnvägsinfrastruktur.

I samband med att Vossloh nyligen blev antagna som medlem berättade vd Bertrand Gryspeert mer för oss om företaget och medlemskapet.

Berätta om Vossloh och vad ni erbjuder era kunder!

– Vi erbjuder omfattande expertis och resurser inom allt som rör modern spårteknik, från prefabricerade järnvägsväxlar och skräddarsydda leveranser till specialiserat projekteringsstöd och tillgångsförvaltning. I Norden har vi verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Vi är en del av Vossloh AG som är noterat i Tyskland. Här i Norden växer vi snabbt och har idag cirka 160 anställda. Globalt jobbar runt 3 800 för Vossloh i 20 länder, säger Bertrand Gryspeert.

Varför har ni sökt medlemskap i Swedtrain?

– Den främsta anledningen är att vi är måna om att järnvägsbranschen i Sverige drar åt samma håll. Vi arbetar för en utveckling som gör att den kunskap som idag finns hos oss på Vossloh – och hos alla andra företag och verksamheter som värnar om järnvägen i Sverige – kan användas på ett bättre och mer effektivt sätt än idag. Vi måste en gång för alla enas kring vilka processer och metoder som fungerar bäst för att vi ska kunna skapa framtidens hållbara, datadrivna och faktabaserade innovation inom järnväg, säger Bertrand Gryspeert.

– Lika viktigt är att vi i järnvägsbranschen kraftsamlar kring kompetensutveckling. Den svenska järnvägen är en av de mest komplexa och högteknologiska anläggningarna som finns i landet. För att bygga denna moderna järnväg behövs avancerat ingenjörsarbete och högkompetenta yrkesarbetare. Vi hoppas att övriga företag i järnvägsbranschen vill följa oss på denna resa, så att järnvägen kan nå sin fulla potential även i framtiden. För utan en kraftig satsning på utbildning stannar tågen, säger Bertrand Gryspeert.

Foto: Kasper Dudzik