”Som intern har jag fått möjligheten att lära känna en hel bransch”

Fredrika Brink studerar till Civilingenjör i System i teknik och samhälle med inriktning inom IT-system på Uppsala universitet. Under sommaren 2022 var hon en av sex utvalda studenter på Swedtrain Internship Program.

Detta är en personlig text och krönika från en student och tidigare intern på Swedtrain Internship Program.

Berätta, vad lockade dig med Swedtrain Internship Program?

– Jag sökte till Swedtrain Internship Program för att jag ville se vilka olika möjligheter som finns efter examen, men även för att få lära mig mer om en bransch som bidrar till ett mer hållbart samhälle. Jag har tidigare jobbat inom järnvägsbranschen som jag tycker är väldigt spännande i och med sin komplexitet och många olika involverade aktörer. Det har varit jätteroligt att nu få bygga vidare på denna kunskap med ett tydligare fokus på just järnväg och allt som händer mer i bakgrunden av tågen.

”Lärt oss om allt från små tekniska detaljer till stora projekt ”

-Som intern har jag fått möjligheten att lära känna en hel bransch, människor som tar del av den på olika sätt och även fem andra studenter som pluggar vid olika högskolor och universitet. Vi har tillsammans fått se olika delar av Sverige och lärt oss om allt från små tekniska detaljer till stora projekt som ska digitalisera och utveckla järnväg och tåg.
Personligen har jag fått mersmak för just digitalisering, användarperspektiv och hur järnvägen kan bli så samhällsnyttig och tillgänglig som möjligt. Utöver att besöka olika kontor runt om i Sverige har vi arbetat på en projektuppgift med syfte att hitta nya sätt att förbättra järnvägen.

Varför tycker du man ska söka till Swedtrain Internship Program?

-Vill man ha en lärorik och varierad sommar med många nya möten är Swedtrain internship perfekt för en! Är du intresserad av stora system med en tydlig samhällsförankring är detta helt rätt ställe!

Är du intresserad av att söka programmet nästa år? Skriv upp dig här så får du mer
information när annonsen kommer ut.