Swedtrains examensarbetstävling 2023

Swedtrains examensarbetstävling syftar till att stödja utbildnings- och forskningsverksamhet inom järnvägsteknik vid svenska högskolor. Studenter inom alla utbildnings- och forskningsverksamheter inom järnvägsteknik vid svenska högskolor inbjuds att delta i tävlingen.

Prissumman är 15 000 kronor samt eventuella resekostnader (med tåg så klart) till prisutdelningen. Priset delas ut på Järnvägsbranschens nya mässa och mötesplats Train&Rail den 25 april. Pristagaren kommer även att få presentera sitt examensarbete på en av mässans scener den 26 april.

Deltagande examensarbete ska vara inlämnat till Swedtrain, per mail till swedtrain@tebab.com i pdf-format, senast den 5 feb 2023.

För att delta i tävlingen ska examensarbetet vara genomfört under studieåret 2022. Vinnaren utses av en jury bestående av Swedtrains Forsknings- och Utvecklingskommitté och juryns beslut kan ej överklagas.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.