Internship i en mångsidig, utvecklande och hållbar framtidsbransch

Vill du bidra till att utveckla järnvägen, ett av våra mest hållbara och effektiva transportslag? Och samtidigt få jobba med den senaste tekniken i varierande miljöer? Då är Swedtrain Internship Program något för dig!

Ansökan till Swedtrain Internship Program är nu stängd för i år. Anmäl dig gärna till vår maillista för att få information om nästa års program!

Järnvägen är nödvändig för att lyckas med hållbar samhällsutveckling, arbetspendling, tillväxt men också för export av varor. Sveriges satsningar på järnvägens utveckling är större än någonsin! Trots att järnvägsbranschen redan sysselsätter tiotusentals personer behöver vi bli fler. Det är en bransch att växa och utvecklas i.

Inom Swedtrain Internship Program kommer en grupp studenter under sommaren att få möjlighet att gemensamt vara på sju olika företag inom järnvägsbranschen. I programmet medverkar konsultföretag, produktionsföretag och underhållsföretag, vilket gör att deltagarna får en unik inblick i flera olika delar av järnvägsbranschen. Du får t.ex. testa på konsultrollen, medverka i workshops, göra spännande studiebesök i depå och verkstadsmiljöer, göra analyser, sammanställa rapportunderlag och bidra med förslag till effektivisering. Du får även en inblick i de olika företagens kultur och möjlighet att skapa värdefulla kontakter. Flera av våra deltagare har efter internship-perioden fått erbjudande om anställning och möjlighet att skriva exjobb. Dessutom får du åka mycket tåg under sommaren. Läs gärna mer om vad tidigare praktikanter skrivit om sin tid på swedtrain.org/om-oss/nyheter (se kategori ”internship”) samt vloggar som tidigare års studenter gjort på vår Youtube-kanal.

Programmet pågår under cirka åtta veckor från mitten av juni till mitten av augusti, med viss ledighet i juli. Totalt spenderas cirka 1 vecka på respektive företag. Vi startar med en kick-off i mitten av juni och avslutar i slutet av augusti med presentation för alla företag, där arbetet som gjorts under sommaren redovisas.

I år medverkar följande företag; Alstom, Atkins, Vossloh Nordic Switch Systems AB, Faiveley, SWECO, Twindej och WSP.

Arbetet utgår från Stockholm men deltagarna kommer spendera mycket tid på andra orter samt eventuellt hemifrån under delar av perioden. Resor med tåg kommer ske främst inom Sverige. Boende, transporter och frikort på tågresor ingår i programmet. Lön betalas under de veckor som programmet pågår.

Vi söker dig som:

●  Är nyfiken på att lära dig mer om järnvägsbranschen, du behöver inte ha med dig några erfarenheter från branschen sen tidigare.

●  Fortfarande studerar, men har kommit en bit på vägen i din högskoleutbildning. Vi välkomnar ansökningar från olika inriktningar, tekniska så väl som andra.

●  Har god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta i grupp.

●  Har goda kunskaper i svenska och engelska

Om detta stämmer in på dig är du välkommen att skicka in din ansökan till oss genom att svara på några frågor och skicka in ditt CV här.

Urval sker löpande, sista ansökningsdag är den 3 feb.

Intervjuer, mingel och grupparbeten kommer att hållas den 21 mars (heldag).