Indheater ny medlem i Swedtrain

Swedtrain välkomnar Indheater som ny medlem i Swedtrain! Indheater erbjuder induktions- och avancerad styrteknik för att smälta snö och is i växlar. Vi frågade Indheaters vd Johan Stjernberg om deras verksamhet och tankar på medlemskap.

Vad gör ni för era kunder?

-En av de största källorna till inställda och försenade tåg på vintern är oftast väderrelaterade problem i växeldriften. Det finns flera olika metoder för att hålla växlar fria från snö och is, allt från manuell snöröjning till olika system för att smälta snö och is. Vad vi på Indheater gör är att använda induktions- och avancerade styrteknik för att erbjuda det mest effektiva och säkra systemet på marknaden. Att vi dessutom förbrukar 70% mindre energi än traditionella trådvärmen gör inte saken sämre, inleder Johan.

Vad är det som gjort att ni sökt medlemskap i Swedtrain?

-På mässan Train&Rail upplevde vi ett mycket stort intresse för vår innovationsprodukt. Allt från infrastrukturägare till underhållsföretag och även samhällets politiska företrädare besökte oss i vår monter.

-Vi upplever att Swedtrain har goda kontakter både inom järnvägsindustrin och med de politiska företrädarna. Vi tror att Swedtrain, som företrädare för ny teknik, kan medverka till spridningen av kunskap om alla fördelar med ett induktionsvärmesystem, avslutar han.

Varmt välkomna till Swedtrain, Indheater!