Swedtrains examensarbetstävling 2024

Sedan 2002 delar Swedtrain ut ett examenspris som syftar till att stödja utbildnings- och forskningsverksamhet inom järnvägsteknik vid svenska universitet och högskolor. Alla studenter som skrivit examensarbeten med järnvägsinriktning vid svenska universitet och högskolor bjuds in att delta i tävlingen.

Prissumman är 15 000 kronor samt eventuella resekostnader (med tåg så klart) till prisutdelningen. Priset delas ut på Swedtrains vårmöte den 28 maj. Pristagaren kommer även att få presentera sitt examensarbete under samma dag.

Vill du veta mer, nominera någon eller delta själv? Varmt välkommen att höra av dig till Swedtrains kansli! Deltagande examensarbete ska vara inlämnat till Swedtrain, per mail till kansliet@swedtrain.org i pdf-format, senast den 4 feb 2024.

För att delta i tävlingen ska examensarbetet vara genomfört under studieåret 2023. Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från lärosäten som är medlem i Swedtrain: KTH, LTU och Chalmers och juryns beslut kan ej överklagas.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.