Swedtrain i branschaktuellt: ”Uppmuntra till öppenhet”

Den 19 februari publicerade tidningen Branschaktuellt en intervju med två av Swedtrains medlemmar Jesper Westerberg, CPO på Predge och Björn Östlund, styrelsemedlem för Vossloh som båda deltog som talare på Järnvägsdagen 2023 på tema "Finansiella möjligheter och investeringsstrategier för framtidens järnväg".

I artikeln diskuteras bland annat vikten av kulturell förändring i järnvägsbranschen, att vara snabbfotad och inkludera innovativa bolag samt att utveckla och implementera teknik snabbare än vi har gjort tidigare.

-För att driva innovation på infrastruktursidan är det viktigt att engagera och driva förändring med hjälp av dem som är involverade och vill göra saker annorlunda. Det gäller att både ta vara på drivkrafter inifrån Trafikverket men även ta till sig all innovation som finns ute i marknaden, det måste finnas incitament att jobba tillsammans från bägge sidor, säger Jesper i artikeln.

Läs hela intervjun här.