Mingeldag med Swedtrain

Den 18 augusti bjuder vi in till en dag hos WSP som startar med en gemensam lunch kl.12:00 följt av flera föredrag och presentationer.

Studenterna på Swedtrains praktikprogram har fått i uppgift att ta reda på hur järnvägsbranschen har påverkats av pandemin, under dagen presenterar de resultatet och förslag på lösningar för att stärka järnvägens konkurrenskraft.

Vår nya medlem Rewson presenterar sin verksamhet och vi får höra allt om det vinnande bidraget av Swedtrains examenstävling!

Dessutom bjuds det på inspiration om Open Source för affären från Carl-Eric Mols från Addalot Consulting AB. Carl-Eric är tidigare Head of Open Source på Sony Mobile och han kommer att berätta om deras resa från egen mjukvara till Open Source. Han går även in på hur man hanterar öppen källkod i ett industriellt sammanhang och samtidigt drar nytta av den med växande och utökade affärer.

Carl-Eric Mols är idag Open Source Strategy and Management Consultant på Addalot Consulting AB samt före detta Head of Open Source på Sony Mobile, en befattning han hade i ett drygt årtionde. Han har dessutom varit engagerad i ett europeiskt forskningsprojekt som avhandlade för hur man skalar upp mjukvarubaserade verksamheter. Projektet ledde till en strukturerad beskrivning av ett program för öppen källkod anpassad för industriföretag. Därtill har han varit medförfattare till en handfull akademiska artiklar som avhandlar ”Open Source Management”.

I presentationen delar han med sig av sina erfarenheter på Sony Mobile från när de gick från att utveckla mobiltelefoner baserade på proprietär mjukvara till smarta telefoner som vore omöjliga att utveckla utan öppen källkod, i en omfattande industriell skala. Erfarenheterna från Sony Mobile och andra företag har använts för att skapa en modell som redogör för hur man går från en ad-hoc syn i användandet av öppen källkod till en arbetsgång där öppen källkod är en del i den strategiska produktledningen såväl som i nya affärsmål.

Vi avslutar dagen med ett mingel!

Maila swedtrain@tebab.com för att få mer information om anmälan

Program

12:00  Lunch och registrering
13:00  Välkomna
Resultaten från praktikprogrammet – Covid-19 och dess påverkan på Järnvägsbranschen
Presentation ny medlem – Rewson
14.40  Fika
15.10  Presentation examensarbete –  Studie om tillståndsbaserat underhåll av spårväxlar
Att vinna mognad i öppen källkod – en modell baserad på Sony Mobiles resa – Carl-Eric Mols
17:00  Mingel