Swedtrain x Snälltåget – branschtåget till Innotrans

Den 19 september avgår så äntligen branschtåget från Stockholm till Innotrans med flera stopp längs vägen. Resan bjuder på ett program med intressanta seminarium följt av middag för de som bokat. På tåget finns flera möjligheter till att mingla och nätverka, bland annat i restaurangvagnen och sittvagnen. Dessutom erbjuder ett par av våra medlemmar egna aktiviteter i sina kupeér!

Trevlig resa!

OBS! För alla praktiska frågor om resan hänvisas till forsaljning@snalltaget.se.

Program på tåget

17.00 Välkomna (i restaurangvagn eller sittvagn, meddelas ombord)

  • Internationella järnvägstransporter – Maria Signal, Alstom
  • Internationell järnvägstrafik på en avreglerad marknad – Snälltåget
  • DAC för ökade internationella godstransporter – Voith
  • Diskussion – Hur kan vi öka internationella resor?

18.30 Slut

Aktiviteter på tåget

ARTEX bjuder på ett glas Cremant (eller fler) i sin kupé innan andra sittningen dvs från kl.19:00-20:00. Till glaset berättar ARTEX om det miljömässiga (och ekonomiska) värdet av att renovera tågstolar istället för att köpa nya. Vagn 218 kupé 81-86.

Garuda Tech bjuder på en liten Digestif i sin kupé efter middagen. Samtidigt så berättar vi om våra verksamheter inom den breda järnvägssektorn och bjuder in till samtal om möjliga samarbeten med andra Swedtrain-företag. Kupé 91-96.

Bra att veta om resan

Biljetter sänds separat nästa vecka från Snälltåget via E-post. Där finns då den definitiva tidtabellen.

Viktigt! Du behöver pass eller nationellt ID-kort av EU-standard (innehållande MRZ-kod eller chip). Körkort är inte tillräckligt.

I kupén finns 6 bäddar. Du bäddar själv, men det finns bäddmadrass, täcke, kudde, lakan och örngott. Toalett finns i vagnarnas vestibuler. I varje kupé finns USB-uttag för att ladda mobilen, men inga eluttag. Eluttag finns vid varje stol i sittvagnen som också fungerar som sällskapsvagn under hela resan.

På sträckan Stockholm – Malmö går vagnarna till Innotrans sist i tåget och är numrerade 216 – 220. I Malmö gör vi ett uppehåll för att byta lok innan färden fortsätter över Danmark mot Tyskland och Innotrans.

Mat & Dryck

Med på tåget medföljer Snälltågets restaurangvagn ”Krogen” där frukost och middag är inkluderat för Swedtrains medlemmar.

Middag i restaurangvagnen sker i två sittningar, 18.30 och 20.00 – med möjlighet att välja om man vill sitta i sitt resesällskap eller möjlighet att skapa nya kontakter. Efter middagen är restaurangvagnen öppen för mingel och det finns möjlighet att köpa dryck och snacks.

På morgonen från klockan 07.00 serveras frukost om du har förbokat frukost (både frukost och middag ingår för Swedtrains medlemmar). Det finns alltid möjlighet att köpa en kopp kaffe!

Informationen kommer separat från Snälltåget och du anmäler även allergener till Snälltåget på forsaljning@snalltaget.se senast den 15/9.

Tidtabell

Stockholm C 15:52
Södertälje Syd 16.10
Norrköping C 17.40
Linköping C 18.06
Nässjö C 19:06
Alvesta 19:45
Hässleholm C 20.25
Eslöv 20.50  – Inställt pga banarbete.
Lund C 21:00 – Inställt pga banarbete.
Malmö C 22.10
Høje Taastrup (Köpenhamnsområdet) 23.06
Køge Nord 23.16
Hamburg Hbf 05.31
Berlin Spandau ca 08.40
Berlin Hbf 08.58

Från Berlin Spandau går S-bahn till Messe Süd (tar 10 minuter), biljett till S-bahn ingår i entrébiljetten till mässan.

Kontakt

Frågor om resan? Kontakta forsaljning@snalltaget.se
Frågor om programmet eller aktiviteter? Kontakta swedtrain@tebab.com