Järnvägsbranschen är en framtidsbransch – följ med oss på tåget!

Vill du bidra till att utveckla järnvägen, ett av våra mest hållbara och effektiva transportslag? Och samtidigt få jobba med den senaste tekniken i varierande miljöer? Då är Swedtrains praktikprogram något för dig!
Järnvägen är nödvändig för att lyckas med hållbar samhällsutveckling, arbetspendling, tillväxt och men också för export av varor. Sveriges satsningar på järnvägens utveckling är nu större än någonsin! Tåg- och järnvägsbranschen sysselsätter idag drygt 25 000 personer och vi behöver bli fler.

Upplägg
Inom Swedtrains praktikprogram kommer 6 studenter under sommaren att få möjlighet att arbeta på 3 av våra medlemsföretag. I programmet medverkar både konsultföretag, produktionsföretag och underhållsföretag, vilket gör att du får en unik inblick i flera olika delar av järnvägsbranschen. Programmet är totalt 6 veckor (v.24 -29). Vi kommer att köra 2 parallella spår där du kommer att vara 2 veckor på 3 olika företag. Vi startar med en gemensam kick-off och avslutar även gemensamt där arbetet som gjorts under sommaren presenteras.

I år medverkar följande företag: Atkins, MTR Tech, SWECO, Alstom, Euromaint och WSP.

Placeringsort är Stockholm men praktik kan ske på annan ort under delar av perioden. Resor främst inom Sverige och ev. inom Norden kan förekomma, boende och transporter ingår i dessa fall. Lön betalas under hela programmet.

Vad får man göra som praktikant?
Som praktikant kommer du få chansen arbeta med fler olika tågprojekt. Du får t.ex. testa på konsultrollen, medverka vid felsökning i underhållsdepån, göra analyser, sammanställa rapportunderlag och bidra med förslag till effektivisering.

Vi söker dig som:

– Är nyfiken på att lära dig mer om järnvägsbranschen.
– Har kommit en bit på väg i din utbildning, 3 år på högskolan.
– Har god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta med andra.
– Har goda kunskaper i Svenska och Engelska

Om detta stämmer in på dig skicka in din ansökan med personligt brev + CV redan idag, dock senast 2 mars, till swedtrain@tebab.com