Webbinarium om en digital stationslösning

Under våren har Swedtrain anordnat flera webbinarier med syfte att inspirera till ny teknik och nya arbetssätt under namnet ”Swedtrain Tech & Future”.  Till vårt näst sista webbinarium innan sommaren fick vi besök av vår medlem Siemens Mobility som talade om deras lösning ”Digital Station Manager”.

Under webbinariet, som inleddes av Kristina Nyquist och Gabriel Modéus, fick deltagarna lyssna till när Alexander Spyra, Head of Sales Enabling for Digital Station and Telecommunication samt Daniel Navascués, Head of Railway Telecommunications Engineering, från Siemens Mobility gick igenom deras digitala stationslösning “Digital Station Manager”. Detta koncept är en möjlighet, som Siemens beskriver att de skulle kunna köra fullskaligt redan idag, för att utnyttja digitaliseringens möjligheter till en ny typ av uppkopplade stationer och system. I seminariet beskrev de hur alla aktörer skulle kunna få information på rätt sätt och vid rätt tid. Allt från att personalen på stationen som får information om de olika systemen, till resenärer som kan få information om allt från att ett tåg är sent till om en in- eller utgång är ur funktion.

Den digitala stationslösningen är en integration vilken kombinerar olika delsystem som finns på en station i ett system. Den integrerar befintlig teknik så som rulltrappor, digitala skyltar, tåg och hissar för att skapa en upplevelse som förenklas med digitalisering.

Vi vill skicka ett tack till Siemens för ett intressant webbinarium och till alla deltagare!

Missa inte heller vårt nästa seminarium med Niklas Lindhardt