Swedtrain ställde om till digitalt årsmöte

Nyligen höll Swedtrain sitt första digitala årsmöte när vi ställde om. Tillsammans med engagerade medlemmar samlar vi kraft tillsammans och blickar framåt, däribland mot praktikprogrammet som ställt om och går av stapeln om några veckor.

Förutom själva vårmötet (innehållandes års- och medlemsmöte) fick vi även ett par presentationer. Först presenterade vår medlem WSP en väl genomförd undersökning där Swedtrains medlemmar hade tillfrågats kring hur de ställer om och vilka frågor de ser som viktiga framöver. Utöver resultaten från Sverige presenterade WSP också hur det ser ut i andra delar av världen samt kreativa lösningar från andra länder.

Dessutom presenterades att medlemmarna trots krisen har engagerat sig i det eftertraktade praktikprogrammet som genomförs för andra sommaren i rad. I år deltar sex studenter från Kungliga Tekniska Högskolan och Uppsala Universitet. Swedtrains medlemsföretag har alla möjlighet att delta med studiebesök för att locka fler till järnvägsbranschen. Mer om detta presenterar vi inom kort.

Under själva mötet valdes också den nya styrelsen in för 2020 och ordförande Björn Asplund tackade avgående Peter Overup (Swemaint) för sitt engagemang som styrelseledamot och välkomnade Sverker Hoflin (Voith Turbo Safeset) som ny ledamot i styrelsen.

Den nya styrelsen består totalt av:

  • Björn Asplund, ALSTOM Transport AB
  • Stefan Bojander, SWECO Society AB
  • Erika Enestad, MTR Tech AB
  • Per Larsson, WSP Sverige AB
  • Sverker Hoflin, Voith Turbo Safeset
  • David Schelin, Euromaint Rail AB
  • Christian Schmidt, Atkins AB
  • Sebastian Stichel, Kungliga Tekniska Högskolan
  • Marina Sundman, Bombardier Transportation Sweden AB