Mingeldag, med viss distans

I tisdags kickade Swedtrain igång hösten med en mingeldag hos WSP i Stockholm. På Gullmarsplan rådde sensommarvärme och till vår stora glädje var samtliga platser fulla med medlemmar som ville mingla och lyssna på spännande föreläsningar, på avstånd förstås.

Först ut att presentera under dagen var Swedtrains sex praktikanter. De deltagande företagen WSP, Atkins, Sweco, Alstom och MTR gav i år uppdraget att ta reda på hur järnvägsbranschen har påverkats av pandemin, samt komma med förslag för att stärka järnvägens konkurrenskraft. Studenterna har under sommaren spenderat sex veckor med att undersöka frågan och presenterade flera spännande lösningar och innovationer för att öka det säkra resandet.
Vi fick också en introduktion av det nya medlemsföretaget Rewson, ett svenskt ingenjörsföretag i Örebro, där Peter Olsson och Magnus Melander presenterade företaget som erbjuder kompletta lösningar inom väderskydd och screening.

Under mötet fick vi dessutom lyssna till årets författare Caroline Hägglund och Oscar Jonsson, vinnare av Swedtrains examenspris.

Avslutade dagen gjorde Carl-Eric Mols från Addalot Consulting AB. Carl-Eric är tidigare Head of Open Source på Sony Mobile och han berättade om deras resa från egen mjukvara till Open Source.

Dagen avslutades självklart med ett under våren efterlängtat mingel utomhus på WSPs terrass!

Swedtrain vill till sist rikta ett stort tack till alla talare och medlemmar som deltog under dagen.