Vårmöte med presentationer

Under Swedtrains digitala vårmöte den 20 maj gick vi igenom ett händelserikt år och blickade framåt mot en lika händelserik höst. Efter medlems- och föreningsmötet avslutades dagen med två presentationer och sist men inte minst avslöjandet av vår examensprisvinnare.

Förutom en gedigen verksamhetsberättelse gick ordförande Björn Asplund och generalsekreterare Gabriel Modéus igenom årsredovisningen och serviceverksamhetens resultatrapport.  En viktig punkt var valet av styrelse och valberedning där sittande ordförande Björn Asplund fick fortsatt förtroende. Nya ledamöter i styrelsen är Kristina Nyquist, Siemens tillsammans med Christian Månsson från Sweco och Johan Malm från Wabtec Faiveley Transport Nordic AB.

Swedtrains styrelse består därför nu av:

  • Björn Asplund, ALSTOM Transport AB, Ordförande
  • Christian Schmidt, Atkins Sverige AB
  • David Schelin, Euromaint Rail AB
  • Sebastian Stichel, Kungliga Tekniska Högskolan
  • Kristina Nyquist, Siemens Mobility
  • Christian Månsson, Sweco Sverige AB
  • Sverker Hoflin, Voith Turbo Safeset AB
  • Johan Malm, Wabtec Faiveley Transport Nordic AB
  • Per Larsson, WSP Sverige AB

Efter det formella mötet fick vi äntligen, i sin helhet, presentera den nya genomarbetade kommunikationsplanen, som innebär en ny vision, tagline, standardtext och inte minst, en tydlig positionsförflyttning.

Vår nya medlem Solberga Station med Margareta Carlsson, VD var inbjuden att tillsammans med Michael Carlsson, delägare och konsult, presentera deras verksamhet tillsammans med olika projekt som de arbetar med just nu.

På plats var även Björn Wengse för att tala om den nya mötesplatsen för järnvägsbranschen som Swedtrain arrangerar med Stockholmsmässan. Samtliga företag var rörande överens om att de ser fram emot den nya mötesplatsen 2023!

Sist men inte minst var det dags för presentation av det vinnande bidraget av Swedtrains årliga examensarbetstävling. I år har vi till vår stora glädje mottagit rekordmånga bidrag och Sebastian Stichel bekräftar att juryn varit sysselsatta med många välskrivna arbeten. I år tilldelar juryn priset till Mikael Glamheden som skrivit om stabilisering av mellanledet mellan banmatningen på utsidan av tåget och omriktaren inne i tåget. Läs mer om hans arbete här