Škoda Group ny medlem i Swedtrain

I samband med att Škoda Group blev medlemmar fick vi ett kort samtal med Patrik Dimberg, Sales Manager, Sweden på Škoda Group.

Berätta mer om Škoda Group och vad ni erbjuder!

-Škoda Group har levererat lösningar till transportområdet i mer än 160 år. I Norden är vi specialiserade på tillverkning av spårfordon och erbjuder heltäckande livscykeltjänster. Vi är också aktivt involverade i utvecklingen av digitala lösningar för spårvagnar och tåg. Ett av våra särskilt intressanta projekt är produktionen av nya dubbeldäckare för Finland, designade för att erbjuda en lyxig hotelliknande upplevelse på nattåg. Dessa tågvagnar är planerade att börja produceras senare i år. Dessutom är vi stolta över våra innovativa spårvägsfordon som tillgodoser de växande behoven i städer som Helsingfors och Tammerfors i Finland, samt Mannheim, Heidelberg och Ludwigshafen i Tyskland, säger Patrik.

Vad är det som gjort att ni sökt medlemskap i Swedtrain?

-Anledningen till vårt beslut att ansöka om medlemskap i Swedtrain är vårt inträde på den svenska marknaden tidigare i år. Våra lösningar för spårfordon har visat på hög tillförlitlighet, även under de mest utmanande nordiska förhållandena. Precis som vi har bevisat i Finland bemästrar våra fordon väderhinder, vilket ger passagerarna en otroligt bekväm och sömlös reseupplevelse. Vi är övertygade om att Swedtrain kan erbjuda oss den perfekta plattformen för att sprida vårt goda rykte även i Sverige, avslutar Patrik.

Varmt välkomna till Swedtrain, Škoda Group!

Foto: Škoda Groups ForCity Smart Artic spårvagn i finska Tammerfors