Medlemsföretag


ALSTOM Transport AB

Alstom är en världsledande leverantör av tåg, spårvagnar och kringutrustning som signal- och kontrollsystem.

Sedan 1999 har Alstom blivit en av de största aktörerna på den svenska järnvägsmarknaden.

De har levererat över 300 tåg och vi utför underhåll i 10 depåer runt om i Sverige. I Motala har de en egen depå för tungt underhåll och ombyggnation.

Alstom levererar också det nya nationella trafikledningssystemet till Trafikverket.

 

 

Kontakt

Företagsnamn:ALSTOM Transport AB
Adress:BOX 1247
Postnummer och ort172 63 Sundbyberg
Webbplats: www.alstom.com
Kontaktperson:Björn Asplund
Telefon:+46 8 723 65 80
E-post:bjorn.asplund@alstomgroup.com
Visa mermindre

Atkins

Atkins är ett design- och ingenjörsföretag som skapar innovativa och hållbara lösningar för framtidens samhällen. Vi erbjuder våra kunder ledande kompetens inom spårfordon för högre attraktivitet, effektivitet, tillförlitlighet och säkerhet. Vi är en del av SNC-lavalingruppen.

Kontakt

Företagsnamn:Atkins
Webbplats: www.atkins.se
Besöksadress:Västgötagatan 5
Postnummer & Ort:118 27 Stockholm
Kontaktperson:Christian Schmidt
Telefon:+46 (0) 073-633 93 94
E-post:christian.schmidt@snclavalin.com
Visa mermindre

Bombardier Transportation Sweden AB

Bombardiers fokus i Sverige ligger på utveckling och produktion av tåg och järnvägsutrustning. Vår svenska järnvägshistoria börjar 1891, med det första svenska elloket. Sedan dess har vi konstruerat, byggt och utvecklat en mängd innovativa produkter och lösningar – anpassade för både svenska förhållanden och för export världen över. Viktiga milstolpar på vägen är loken till och elektrifieringen av Malmbanan 1915, leveransen av det första Rc-loket 1967 samt världens första ATP-system (Automatic Train Protection) 1978.

När Bombardiers snabbtåg X2000 lanserades 1990 innebar det ett helt nytt sätt att resa, snabbt, bekvämt och med omtanke om miljön. Med REGINA-tåget gav vi regionaltågtrafiken nya möjligheter och Öresundståget BOMBARDIER CONTESSA skapade rätt förutsättningar för gränsöverskridande trafik mellan Sverige och Danmark.

Samma tankar ligger till grund för utvecklingsprojektet Gröna Tåget, ett nytt koncept för snabbtåg som kan användas både på de nya höghastighetsbanorna och på det vanliga järnvägsnätet. Utvecklingsprojektet drivs av Bombardier tillsammans med bland andra Trafikverket och KTH, målet är bland annat snabbare tåg i kombination med ökad passagerarkapacitet och komfort. Gröna tågets testtåg Regina innehar det svenska hastighetsrekordet för tåg, 303 km/timme.

Systemen som tas fram i utvecklingsprojektet Gröna Tåget är inte bara avsedda för Sverige. Genom att fokusera på ett antal huvudområden är Gröna tåget en viktig del av fordonsutvecklingen inom Bombardier globalt. Bombardier i Västerås ansvarar exempelvis även för konstruktionen av driv- och styrsystemen för ZEFIRO 380, ett snabbtåg med en möjlig toppfart på 380 km/timme som Bombardier levererar till den kinesiska marknaden.

Allt detta är bara en del av Bombardier Transportations breda kompetens. Med 2 500 medarbetare i Sverige är vi en komplett leverantör av järnvägslösningar, från leverans av fordon, driv- och styrsystem till signalsystem och fullständig underhållsservice. Vi förändrar sättet att resa och att frakta – sedan 1891.

 

Kontakt

Företagsnamn:Bombardier Transportation Sweden AB
Postnummer & Ort:721 73 Västerås
Webbplats:www.bombardier.com
Kontaktperson:Marina Sundman
Telefon:
E-post:Marina.Sundman@rail.bombardier.com
Visa mermindre

BS Verkstäder

BS Verkstäder är ledande leverantör i Norden på underhåll och livstidsförlängning av ”gula maskiner” samt nybyggnation av specialarbetsmaskiner.

Största verksamheten är underhåll, ombyggnader, nykonstruktion och kompletta livstidsförlängningar av spårarbetsfordon. Ett exempel är fullständig livstidsförlängning av Bandedanmarks OBW 10. Det innebär ny motor, växellåda, elsystem, styrsystem, hydraulsystem, förarmiljö samt renovering och lackering av chassi och hytt inklusive myndighetsgodkännande. Vi har egen utrustning och kompetens för konstruktion och tillverkning av mekaniska detaljer.

Vi arbetar även med:

  • Tillverkning och försäljning av växeldriv för depåer och andra bangårdar.
  • Krock- och brandskadereparationer av alla järnvägsfordonstyper.
  • ETCS installationer, BS Verkstäder har varit involverade i ca 25 projekt t.o.m. 2018.
  • Underhåll av godsvagnar, lok och motorvagnar.

Moderbolaget BSJG, med samma ägare som BS Verkstäder, äger verkstad och spårområdet. BSJG har även byggt en depå på området, vilken hyrs ut till Västtrafik för underhåll av deras regionalfordon.

Certifieringar och tillstånd

  • ISO 9001 och 14001 – 2015.
  • ECM-godkänd underhållsverkstad och underhållsutvecklare.
  • Godkänd besiktningsorganisation för spårfordon i arbetsläge
  • EN 15085-2 – Svetsning på järnvägsfordon.
  • Moderbolaget har tillstånd från Transportstyrelsen som Järnvägsföretag och Infrastrukturförvaltare.

Vi är belägna i Falköping med utmärkta anslutningar till Västra stambanan.

Kontakt

Företagsnamn:BS Verkstäder AB
Adress:Box 84
Postnr och ort:521 02 Falköping
Besöksadress:Spårvägen 1, Falköping
Webbplats:www.bsverkstader.se
Kontaktperson:Bitte Garsäter
Telefon:0515-65 05 09
Epost:bitte.garsater@bsverkstader.se
Visa mermindre

Buffers Rail Industry AB

Buffers Rail Industry har sedan starten 1954 legat i framkant som leverantör till den nordiska järnvägen. Vi har genom åren samlat på oss lång erfarenhet från branschen och investerat i både kunskap och utrustning för att kunna möta gamla som nya krav gällande teknik och marknader. Vi vågar därför påstå att vår verkstad i Vallentuna är Europas modernaste och mest välutrustade verkstad för renovering av bland annat buffertar och draginrättningar. Verktyg och utrustning är av högsta klass och vår personal besitter lång erfarenhet och stor kunskap. Det tillsammans gör att vi vågar säga att vi är den mest ansedda och kostnadseffektiva partnern i Europa av service, reparation och givetvis nyleveranser till järnvägsbranschen. Alltid med ständig utveckling och förbättring i åtanke.

Buffers Rail Industry AB har befäst sin position som en prioriterad partner till många av världens ledande leverantörer till järnvägsindustrin. Vårt omfattande utbud av utrustning och reservdelar till järnvägsbranschen ger kunderna en komplett lösning med enastående kvalitet, hållbarhet och tillförlitlighet. Här finner du partners som litar på att vi levererar den kompetens och kundservice som den svenska marknaden både förväntar sig och kräver.

Vår vision är att vara den mest värdeskapande partnern i Norden för tjänster och lösningar till järnvägen och vår mission är att alltid tillhandahålla exceptionella tjänster och lösningar till våra kunder och partners.

Kontakt

Företagsnamn:Buffers Rail Industry AB
Adress:Fabriksvägen 9
Postnummer & Ort:186 32 Vallentuna
Webbplats:www.buffers.se
Kontaktperson:Peter Tengros
Telefon:08-51430880
E-post:peter.tengros@buffers.se
Visa mermindre

Chalmers Tekniska Högskola (CHARMEC)

CHARMEC is a Centre of Excellence, or Competence Centre (in Swedish: Kompetenscentrum), in Railway Mechanics established at Chalmers University of Technology. Although railway research has been carried out since 1987, the start date for CHARMEC can be said to be when the formal agreement was signed at The Swedish National Board for Industrial and Technical Development (NUTEK) in Stockholm on 7 July 1995.

Kontakt

Företagsnamn:Chalmers Tekniska Högskola (CHARMEC)
Postnummer & Ort:412 96 Göteborg
Webbplats:www.chalmers.se
Kontaktperson:Roger Lundén
Telefon:031-772 15 11
E-post:roger.lunden@chalmers.se
Visa mermindre

Dellner Couplers AB

World leading supplier of complete train connection systems.
Starting out in 1941 as a small Swedish couplers producer, Dellner has grown to become a global player in the rail industry – offering products, systems and after sales services for all interfaces connecting a train.

Today, Dellner has sales, service and production sites in every part of the world and we have all of the world’s largest train builders as our customers.

Our products are well know for their reliability and high safety standards. Therefore after sales services are extremely important at Dellner. To ensure perfect function for each product’s whole life cycle, our company vision includes “to be the best global service partner for every train maintainer”.

Kontakt

Företagsnamn:Dellner Couplers AB
Adress:Vikavägen 144
Postnummer & Ort:791 95 Falun
Webbplats:www.dellner.se
Kontaktperson:David Pagels
Telefon:023-76 54 00
E-post:david.pagels@dellner.se
Visa mermindre

Duroc Rail AB

Duroc Rail är specialister på järnvägshjul. Vi levererar ett komplett, effektivt och högkvalitativt underhåll, inklusive logistiklösningar, för alla typer av järnvägshjul.

Vi är experter på extrema klimatförhållanden och i vår moderna verkstad jobbar ungefär 40 medarbetare som ser till att vi håller högsta servicenivå. Vi finns på Svartöns industriområde i Luleå. Härifrån tillgodoser vi marknadens behov av underhåll. Våra kunder finns i hela Europa, några exempel är stora järnvägsaktörer som VTG, LKAB Malmtrafik AB, Bombardier, Transwaggon, Kiruna Wagon, Trafikverket, RANA gruber AS, Innofreight, och Railcare.

Kontakt

Företagsnamn:Duroc Rail AB
Adress:Svartöns Industriområde
Postnummer & Ort:971 88 Luleå
Webbplats:https://rail.duroc.com/
Kontaktperson:Daniel Eriksson
E-post:daniel.eriksson@duroc.com
Visa mermindre

EuroMaint Rail AB

Euromaint erbjuder kvalificerat tågunderhåll, materialförsörjning och komponentunderhåll för person- och godstrafik. Våra tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. Vi tillgodoser kundernas behov av säkra, väl fungerande fordonsflottor och hög tillgänglighet.

Huvudkontoret finns i Solna och verksamhet bedrivs i Sverige, Norge för kunder aktiva i hela Europa. Euromaint har en omsättning på drygt 1500 MSEK och ca 1000 anställda.

EuroMaint Rail är sedan 2019 en del av CAF Group.

Kontakt

Företagsnamn:EuroMaint Rail AB
Webbplats:www.euromaint.com
Besöksadress:Vretenvägen 11
Postnummer & Ort:171 41 Solna
Kontaktperson:David Schelin
Telefon:08-515 15 000
E-post:david.schelin@euromaint.com
Visa mermindre

Faiveley Transport Nordic AB

Faiveley Transport Nordic AB ingår i den globala franska koncernen Faiveley Transport. Faiveley Transport är en ledande leverantör av system & service lösningar till järnvägsindustrin. Koncernens produktportfölj inkluderar bla dörrsystem, HVAC-system, Bromssystem, Koppelsystem, strömavtagare, videoövervakning- och informationssystem. Även plattformsdörrar ingår i portföljen.

För de olika systemen tillhandahåller Faiveley Transport olika typer av service lösningar för att möjliggöra hög tillgänglighet på järnvägsfordonen. Faiveley Transport Nordic AB hanterar försäljning och service på den nordiska & baltiska marknaden avseende koncernens totala produktportfölj. Företaget är även center för blockbroms och bromsregulatorer inom koncernen.

Kontakt

Företagsnamn:Faiveley Transport Nordic AB
Adress:Box 515
Postnummer & Ort:261 24 Landskrona
Webbplats:www.faiveleytransport.com
Besöksadress:Andra Tvärgatan 41
Kontaktperson:Johan Malm
Telefon:0418-54400
E-post:su.nordic@faiveleytransport.com
Visa mermindre